Rendőrségi

2014.10.13. 10:15

Akadálypályán próbálhatták ki az ügyességüket

Szombathely - A Szombathelyi Rendőrkapitányság közlekedésbiztonsági osztálya munkatársainak közreműködésével ismerkedhettek meg a Dési Huber István Általános Iskola alsó tagozatos tanulói a helyes közlekedés szabályaival.

Simon Erzsébet

A program részeként a rendőrök interaktív előadáson mutatták be a diákoknak a biztonságos közlekedés, a helyes kerékpárhasználat ismérveit, és azt is elmagyarázták, mit jelentenek a piktogramok a közlekedési jelzőtáblákon. Az iskola udvarán motoros rendőrök tartottak bemutatót, valamint betekinthettek a lurkók egy járőrautó belsejébe is.

A kerékpáron Rimbauer Evelin 3. osztályos tanuló ügyeskedik. Fotó: Dési iskola

Akadálypályát is kialakítottak a rendőrök a gyerekeknek, akik kerékpárral és rollerrel ügyeskedhettek a bóják között, továbbá KRESZ-ismereteikről is számot adhattak. A rendvédelmi hatóság  munkatársainak segítségével  a mindennapi életben jól használható ismereteket szereztek a diákok, az esemény pedig jól illeszkedett az intézmény pedagógia programjában megfogalmazott nevelési célok megvalósulásához - mondta Flasch Péterné szervező pedagógus.

A rendőrségi motorbiciklin Baksa Dorina 4. osztályos diák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!