Rendőrségi

2015.01.07. 11:26

Súlyos baleset Egerváron: egy halott és egy súlyos sérült

Egervár - Súlyos közlekedési baleset történt szerdán reggel 9 óra tájt a 74¬es főúton Egervár déli határában, a Csali csárdánál.

Lisztmayer Zsófia

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányságtól kapott információk szerint a balesetet szenvedett járműből ketten kizuhantak, és olyan súlyosan megsérültek, hogy egyikük a helyszínen életét veszítette.

A Zalai Hírlap fotóriporterének, Pezzetta Umbertonak beszámolója szerint a másik sérültet mentőhelikopter szállította a szombathelyi kórházba háromnegyed tíz körül. A balesetről annyit lehet tudni a nyomok alapján, hogy a megyeszékhely felől érkező sötét színű személygépkocsi előbb letért a jobb oldali padkára, majd onnan a vezető visszakormányozta a járművét. Ekkor a gépkocsi áttért a szembejövők sávjába, majd a bal oldali rézsűbe lehajtva kerítésnek is ütközött, innen visszacsapódott az úttestre és a jobb oldalon a padkán állt meg. Közben az autóban utazó két férfi kizuhant a járműből és egyikük életét veszítette. A főutat teljes szélességében lezárták.

Fotók: Pezzetta Umberto

Nagy Edina, a zalai rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta: a személyautó egyelőre ismeretlen okból először a jobb oldali útpadkára hajtott, majd onnan a bal oldali vízelvezető árokba csapódott. A kocsiban ketten ültek, de egyikük sem kapcsolta be a biztonsági övét, a baleset következtében mindketten kirepültek az autóból. A balesetben egy 39 éves férfi vesztette életét, míg utastársát, egy 31 éves férfit súlyos sérülései miatt mentőhelikopter vitte a szombathelyi kórházba.

Dr. Káldy Zoltán, a Markusovszky kórház orvos-igazgatója az egervári baleset túlélőjével kapcsoltban elmondta, hogy jelenleg is műtik a kórház munkatársai a férfit. A sérült combcsonttörést szenvedett, de az állapota nem életveszélyes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!