Rendőrségi

2015.03.18. 10:00

Tizennégy alkalommal jutott be bérbaltavári, pácsonyi és nagytilaji ingatlanokba a bérbaltavári férfi

Még 2013. novemberében egy bérbaltavári pince feltörésével kezdődött az a betöréssorozat, amely a megalapozott gyanú szerint D. Norbert és társai számlájára írható.

A bűncselekmények többségét egyedül követte el, de négy esetben többedmagával jutott be bérbaltavári, pácsonyi és nagytilaji ingatlanokba. A 22 éves, batyki B. László; a 46 éves, szombathelyi F. Antal; a 22 éves, bérbaltavári O. Rajmund és a 35 éves, nagytilaji L. Gábor egy alkalommal; a 31 éves, bérbaltavári O. Ferenc; a 25 éves, nagytilaji K. Gábor; valamint 17 éves nagytilaji társa pedig két-két alkalommal csatlakozott a 28 éves férfihez.

Fotók: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Nem egy esetben idős asszonyokhoz hatolt be és készpénzzel, valamint arany ékszerekkel távozott. Jellemzően a nyílászárók befeszítését követően jutott be a lakásokba. Az egyik bérbaltavári ingatlanba kétszer is visszatért. Az első esetben egy kézitáskát vitt el a benne lévő készpénzzel és iratokkal együtt, tíz nappal később pedig arany ékszereket, műszaki cikkeket és különböző vadászati felszereléseket zsákmányolt. A megalapozott gyanú szerint az is előfordult, hogy „behajtóként” lépett fel egy mikosszéplaki és egy bérbaltavári férfi között létrejött kölcsönügylet során.

D. Norbert 2014. októberéig közel négyszázezer forint készpénzt és ezen kívül több, mint egy millió forintnyi értéket vitt el.

A Vasvári Rendőrkapitányság munkatársai a lopás bűntett, a lopás vétség, valamint a csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezték és a keletkezett iratokat a Sárvári Járási Ügyészségnek vádemelési javaslattal megküldték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!