Rendőrségi

2015.09.09. 07:36

Vádemelést javasol a Sárvári Rendőrkapitányság

Családi házak udvarára hatolt be, majd kerékpárok csomagtartóján elhelyezett táskákat szemelt ki magának a sárvári férfi.

A helyi férfi először építési felvonót és különböző vasanyagot tulajdonított el az egyik sárvári  ingatlan udvaráról 2014 októberében, majd pár nappal később egy, az édesapja nevére kiállított bankkártyát vitt el szülei sárvári lakásáról. Édesanyját az egyik üzletnél található bankautomatához hívta, hogy egy általa meghatározott összeget vegyen fel a számláról. Az asszony a követelt készpénz felét adta csak át a fiának, de a tranzakció végrehajtása után a bankkártya ismét visszakerült a birtokába.

A gyanúsított egy következő alkalommal is megkárosította szüleit. Ekkor az udvaron lévő melléképületből vitt el villanymotort és negyven méter vezetéket.

Az adatgyűjtés során kiderült, hogy a 26 éves férfi számlája írható még több, kerékpárral közlekedő helyi lakos megkárosítása 2014 októbere és 2015 februárja között. A megalapozott gyanú szerint hét esetben fordult elő, hogy különböző sárvári üzletek előtt leállított kerékpárok csomagtartójában hagyott táskákat vitt el a bennük található személyes iratokkal és készpénzzel együtt.

A Sárvári Rendőrkapitányság munkatársai a lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott a nyomozást befejezték és a keletkezett iratokat a Sárvári Járási Ügyészségnek vádemelési javaslattal megküldték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!