Rendőrségi

2015.10.19. 09:36

Felszámolta a bűnbandát a Szombathelyi Rendőrkapitányság

Lopás, kerítés, személyi szabadság megsértése, szexuális erőszak, zsarolás, orgazdaság, rablás előkészülete és állatkínzás a megalapozott gyanú.

Hat férfiből álló bűnbandát számoltak fel a Szombathelyi nyomozók. A gyanúsítottak cselekményeiket a megyeszékhelyen és a környező településeken: Sé, illetve Torony községben követték el 2013-ban és 2014-ben. A 20 éves toronyi, a 22 éves szombathelyi és a 23-23 éves csörötneki lakosok tíz sértettet károsítottak meg, amelyből hét esetben kerékpárt vittek el, két alkalommal mobiltelefont tulajdonítottak el és egy lakásból különböző ékszerekkel távoztak. A gyanúsítottak az elvitt kerékpárok közül kettőt értékesítettek egy 41 éves szombathelyi férfinek, akinek az adás-vétel megtörténtekor tudomása volt arról, hogy a kétkerekűek bűncselekmény elkövetéséből származnak.

A nyomozás során kiderült, hogy a toronyi és a csörötneki gyanúsítottak négy esetben akartak vasszécsenyi és szombathelyi fiatal lányokat egy 52 éves csöglei férfi részére, anyagi ellenszolgáltatásért szexuális cselekmény végzésére megszerezni. A lányok közül ketten fiatalkorúak voltak. A rendelkezésre álló adatok szerint egy esetben valósult meg a szexuális kapcsolat létesítése. A többi alkalommal vagy létre sem jött a találkozó, vagy pedig a fiatal nem egyezett bele a szexuális cselekménybe. A megalapozott gyanú szerint egyik esetben úgy akartak rábírni egy vasszécsenyi lányt a szexuális szolgáltatás nyújtására, hogy kulccsal bezárták annak a lakásnak az ajtaját, ahol tartózkodtak és nem engedték a lányt, hogy távozzon.

Egy másik alkalommal pedig bódító hatású szert kevertek a sértett italába és az ennek hatására keletkezett védekezésre képtelen állapotát kihasználva, erőszakos magatartást tanúsítottak vele szemben.

Ugyanezen személyek azért, hogy anyagi javakhoz jussanak két szombathelyi lányt fenyegettek meg. Készpénzt és/vagy értékesíthető tárgyakat csikartak ki tőlük, miközben hátrányos következményeket helyeztek kilátásba, amennyiben nem teljesítik a követeléseiket.

A nyomozók azért is felelősségre vonták a csörötneki férfiakat, mivel a Sé településen található egyik intézményből, az ott dolgozó személy védekezésre képtelen állapotát kihasználva akartak készpénzt elvinni. Egyiküket állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is elszámoltatták a rendőrök, mivel egy gondozására bízott kutyát több alkalommal bántalmazott, amellyel veszélyeztette az állat életét.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság a lopás vétség, a kerítés bűntett, a személyi szabadság megsértése bűntett, a szexuális erőszak bűntett, a zsarolás bűntett, az orgazdaság vétség, a rablás előkészülete vétség, valamint az állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást befejezte és a keletkezett iratokat az illetékes ügyészségre vádemelési javaslattal megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!