Rendőrségi

2016.10.21. 13:11

A végrehajtónak és a rendőrnek is jutott a pofonokból - Börtönőrt rugdaltak a vasi "erős" fiúk

Hivatalos személy elleni erőszak miatt emelt vádat több ügyben is a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség. Közleményükből kiderül: a végrehajtót,a börtönőrt és rendőröket sem kímélték az "erős" fiúk.

Nagy Ildikó

Kkét rendbeli hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki 2016 májusában egy Szombathely közeli településen megtámadta az önálló bírósági végrehajtót, majd a végrehajtó segítségére siető rendőrt is bántalmazta. A vádirat szerint a végrehajtó azért jelent meg a korábban elárverezett ingatlannál, hogy azt átadja a vevőnek. Az utcán az indulatos állapotban lévő vádlott pofon vágta a végrehajtót, aki rendőri segítséget kért. Ezt követően a még mindig ideges vádlott a helyszínre érkező rendőrök intézkedésének is ellenállt, mi több, egyiküket pofon is vágta. A bántalmazás következtében könnyű sérülést szenvedő végrehajtó és a rendőr is kérte könnyű testi sértés miatt a vádlott felelősségre vonását. A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Hivatalos személy elleni erőszak miatt emeltek vádat továbbá az ellen a szombathelyi börtönben fogvatartott elítélt ellen, aki 2016 májusában az őt kísérő egyik őrre támadt. A vádirat szerint a vádlott, akit az őrök a börtön egyik épületéből egy másik épületébe kísértek, folyamatosan szidta a kísérőit és agresszív magatartást tanúsított. Az őrök a vádlott megbilincselése mellett döntöttek. Ekkor a vádlott kirántotta a kezét az egyik őr kezéből, akit a mellkasán meg is ütött. A másik őr a vádlottat a földre tepert, és megbilincselte, miközben a vádlott folyamatosan fenyegette az őröket és szabadulni próbált. A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben - aki nem első esetben támadt hivatalos személyekre - végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt, amelyből a vádlott a törvényi rendelkezéseknek megfelelően nem bocsátható feltételes szabadságra.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki 2016 júniusában egy Sárvár közeli településen az intézkedő rendőrökre támadt. A vádirat szerint a rendőri intézkedésre azért került sor, mert a vádlottal egy udvarban lakó személyek a hatóságtól kértek segítséget, amikor a vádlott a délutáni órákban egy vita közben, fejszével és vascsővel a kezében megöléssel fenyegette őket. A vádlott a kiérkező rendőrök felhívására először abbahagyta az erőszakos magatartást, majd ismét felkapta a fejszét, és folytatta a fenyegetődzést. A rendőrök a folyamatosan ellenálló vádlottat megbilincselték és a rendőrautóhoz kísértek. Ekkor a vádlott, aki a kísérés közben mindvégig a rendőrök felé rugdosott, az egyik rendőrt elgáncsolta és mindhárman elestek. A bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedő rendőr kérte könnyű testi sértés miatt is a vádlott felelősségre vonását. Az ügyészség a hivatalos személyekre nem először támadó vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a Sárvári Járásbíróságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!