Rendőrségi

2017.03.15. 22:15

Vádat emeltek a figyelmetlen sofőrök ellen

Szombathely - Két közlekedési baleset ügyében készült el a vád-emelés a figyelmetlen sofőrök ellen a Szombathelyi Ügyészségen.

Bakos Ágnes

Egyik esetben egy motoros, a másikban egy kerékpáros sérült meg. Közúti baleset gondatlan okozása a vád.Maradandó fogyatékosságot okozott a baleset a motorosnak, aki tavaly májusban ütközött egy személyautóval - tájékoztatott dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség  helyettes sajtószóvivője.  Szombathelyen,  a Saághy utcában haladt a motoros, közben a Saághy utcáról kanyarodott a Bajnok utcára az autós, aki nem vette észre az érkező kétkerekűt, kikanyarodott elé.

A motoros fékezett, de a kanyarodó személygépkocsi hátuljának ütközött, majd átrepült a jármű felett és az aszfaltnak csapódott. Maradandó fogyatékossága lett a sérültnek.A másik vádemelés egy tavaly augusztusban történt baleset nyomán készült. Ott is közúti baleset gondatlan okozásának vétsége a vád.

A vádirat részletezi: a sofőr be akart szállni a Szelestey utcában az úttest szélén parkoló kocsiba. Az első ajtón behajolt a járműbe, közben pedig a lábával tovább nyitotta a kocsiajtót - éppen akkor, amikor a kerékpáros kikerülte volna. A nyíló ajtónak ütközött a biciklis és elesett. Súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség mindkét vádlottnak pénzbüntetést javasol. A büntetésről majd a bíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!