Rendőrségi

2010.11.26. 09:51

45 ezerért adta el a másfél milliós harangot

A bejelentéstől számított néhány órán belül elfogták azt a tiszaalpári férfit, aki a gyanú szerint ellopta a Csongrád városban levő árvízvédelmi emlékmű tornyában elhelyezett harangot

MTI

A férfi 48 ezer forintot kapott a másfél millió forint értékű műtárgyért - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken az MTI-t.

A rendőrségre csütörtök délután jelentették be, hogy ellopták a faszerkezetű toronyban levő harangot. A nyomozók rövid időn belül elfogtak egy 43 éves tiszaalpári férfit, aki kihallgatása során beismerte a bűncselekmény elkövetését - közölte Szenti Szabolcs.
   
Elmondta, hogy szerdán autójával vashulladékot indult gyűjteni Csongrádra. Megtetszett neki a harang, amit sötétedés után leszerelt, autójába tett, hazavitt és feldarabolt. Másnap elvitte Kiskunfélegyházára egy színesfém felvásárló telephelyre, ahol 48 ezer forintot kapott érte. A pénzből némi élelmiszert vásárolt, míg a maradékot játékautomatába dobta.
   
A csongrádi nyomozók megtalálták az összedarabolt harangot is, aminek értéke másfél millió forint.
   
A csongrádi rendőrkapitányság a férfit lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!