Rendőrségi

2010.12.14. 08:31

500 milliós célpont: csúcstechnika a rablóknál

Haditechnikai eszköznek minősülő GPS- és mobiltelefon-blokkolót, valamint több riasztó- és gázfegyvert találtak egy nyolctagú rablóbandánál, akiket csütörtökön akadályoztak meg egy kamionnyi mobiltelefon elrablásában - mondta Komárom-Esztergom megye rendőr-főkapitánya.

MTI

 A rablók figyelőt állítottak és a végrehajtó csoport után "takarítók" tüntették volna el a rendőrök elől a bűncselekmény nyomait. A rakomány értéke meghaladta a félmilliárd forintot. A megyei főkapitányság a Nemzeti Nyomozó Irodával (NNI) közösen akadályozta meg a rablást - tette hozzá Csizmadia Gábor ezredes.
   
A főkapitány tájékoztatása szerint az 1-es út környékén céltalanul lődörgő idegenekről kaptak lakossági bejelentést. Mivel a környéken sok úgynevezett trükkös lopás fordult elő, figyelni kezdték a férfiakat és kiderült, hogy három csoportban nyolc ember tart egymással kapcsolatot.
   
A főkapitányság és az NNI munkatársai csütörtökön 21 óra körül egyszerre csaptak le a gyanúsítottakra. Kiderült, hogy az ácsi vasúti átjárónál akarták megtámadni a kamiont, miután a sorompót tilosra állítják. A telefonokat Nyergesújfalu környékén rakodták volna át, az eszközöket Budapesten akartak értékesíteni.
   
A gyanúsítottakkal szemben bűnszervezetben elkövetett rablás előkészülete miatt indult eljárás. E bűncselekményért 4 év szabadságvesztés is kiszabható. Ha végrehajtották volna a cselekményt, 15 év lett volna a büntetés kiszabható maximuma - tette hozzá a főkapitány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!