Rendőrségi

2015.08.31. 07:04

A karneválon is fogtak határsértőket? – Az országban több mint 8700 illegális migránst igazoltattak

Szombathely – A belvárosban is fogtak illegális bevándorlókat vasárnap, a hétvégén összesen 22 határsértő került rendőrkézre.

Bakos Ágnes

A hét utolsó napján 13, szombaton kilenc határsértőt fogtak el a szombathelyi rendőrök.

Vasárnap a belvárosban fogtak el négy külföldit, a vasútállomáson kilencet.

Egyik külföldi állampolgár sem tudta igazolni, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. Arról nincs pontos információ, hogy a belvárosi igazoltatás valamelyik karneváli helyszínen volt-e.

Négy szír, négy bangladesi, egy mali és négy pakisztáni állampolgárral volt dolga a szombathelyi rendőröknek augusztus 30-án, derül ki a napi jelentésből.

Szombaton csak a szombathelyi vasútállomáson volt elfogás, akkor két bangladesi és a hét szír állampolgárt fogtak el. Ők sem tudták igazolni, hogy van joguk Magyarországon tartózkodni. Ausztriába tartottak.

A rendőrök a bevándorlókat előállították, és ellenük tiltott határátlépés kísérlete miatt szabálysértési eljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Embercsempész elfogásáról nincs hír Vas megyéből.

A szombathelyi elfogások csak töredékei az országban feltartóztatott illegális migránsoknak: három nap alatt 8792 személyt fogtak el a rendőrök tiltott határátlépés miatt, és 36 embercsempész is rendőrkézre került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!