Rendőrségi

2014.08.19. 10:54

A katasztrófavédelem állománya a Savaria Karnevál szolgálatában

Augusztus 21-én, csütörtökön veszi kezdetét a 15. Savária Történelmi Karnevál. A programsorozat ideje alatt a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakemberei huszonnégy órás szolgálatban ügyelnek a látogatók biztonságára.

A Szombathelyen megrendezett, vasárnapig tartó programsorozatra több tízezer látogatót várnak a szervezők. A karnevál sikeressége és a résztvevők biztonsága érdekében a megyei katasztrófavédelem a társszervekkel közösen Irányítási Pontot állít fel, melynek fő feladata a rendezvény folyamatos koordinálása, a látogatók tájékoztatása, esetleges kimenekítés koordinálása, valamint kapcsolattartás a rendezvény szervezőivel és a közreműködőkkel.

Egy esetleges rendkívül helyzet bekövetkezése esetén az operatív törzs javaslatot tesz a főszervezők felé az intézkedéseket illetően, de a végleges döntést a Karnevál Igazgatója és a Kuratórium elnöke hozza meg.

Az Irányítási pont mellett a katasztrófavédelem a Vas Megyei Tűzmegelőzési Bizottság sátrában is képviselteti magát a karneválon. A sátorban a Bizottság és a katasztrófavédelem munkatársai játékos feladatok keretében nyújtanak információkat a tűzvédelemmel kapcsolatban a gyermekek és szüleik számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!