Rendőrségi

2010.10.05. 10:45

Aki tud, segítsen!

A Vas Népe szerkesztősége az október 4-én bekövetkezett, az ajkai zagytározóból kiömlött vörösiszap okozta katasztrófa nyomán azonnal megkezdte a kolontári, devecseri károsultak javára indított adománygyűjtést.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Várjuk a pénzbeli felajánlásokat a következő számlaszámra: OTP Bank 11748007-20097158, a közlemény rovatba az "adomány" szót kérjük feltüntetni.
 
Aki egyéb módon, például védőfelszereléssel, ruhákkal, élelmiszerrel, ivóvízzel szeretne segíteni, az értesítse szerkesztőségünket, mi erről hírt adunk és közvetítjük a segélyezést a helyszínen koordináló szerveknek.

A bankszámlaszám nemzetközi, IBAN  formátuma a következő: HU81 1174 7006 2013 6215 0000 0000 OTP Bank Nyrt.

Hat  vasi faluban gyűjtöttek

Az elmúlt napokban is folyamatosan érkeztek a pénzbeli adományok a vörösiszap okozta katasztrófa károsultjainak megsegítésére nyitott számlaszámunkra. Közben számos egyéb gyűjtési akció is indult.

HATAN EGYKÉNT

A Kemenessömjéni Berzsenyi Közalapítvány kezdeményezésére összefogott  Kemenessömjén, Kemenesmihályfa, Tokorcs, Nagysimonyi, Ostffyasszonyfa és Csönge  lakossága. A hat település közös adománygyűjtése nyomán több mázsa tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodó szereket, valamint ruhaneműt gyűjtöttek össze, hogy eljuttathassák a vörösiszap-katasztrófa rászorultjai részére. A gyűjtés szervezői köszönetet mondanak mindazoknak, akik melléjük álltak.

GYEREKEKÉRT 

Bábosok a Gyermekekért  Kovács Ildikó Gyermektámogatási Alapot hozott létre a szombathelyi Mesebolt Bábszínház a többi hazai bábszínházzal közösen, látván, hogy az utóbbi idők természeti katasztrófái szükségessé teszik az összefogást. Céljuk, hogy évente egy-két előadás bevételét odaadják e célra. A most vasárnap (október 17-én) 15 órakor kezdődő előadásukon is gyűjtenek. Lázár Ervin A legkisebb boszorkány című meséjét belépő nélkül lehet megtekinteni, de a szervezők úgy gondolják,  a nézők legalább egy jegyárral támogatják  az alapot.

KUPONOKKAL

Csütörtökön kezdi meg a Tesco áruházlánc országos segélyakcióját.  200 forint értékű kuponokat értékesítenek a boltok pénztárainál. A kuponokból befolyt pénzt  közös számlán gyűjtik, az összeg elosztását a károsultak között a Vöröskereszt végzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!