Rendőrségi

2012.01.04. 20:44

Átverés: azt hitte, Gagyiné kifizeti a félmilliárdot

Befektetési szakembernek adta ki magát, ám csalás miatt többedszer bíróság elé került Nyikos Csaba.

Vas Népe

A Zalaegerszegi Törvényszéken, dr. Gergye Tamás büntetőtanácsa előtt  a szerdán kezdődött perben elhangzott: a csalásért többször elítélt 35 éves balatonboglári Nyikos Csaba 2006 szeptemberében került kapcsolatba Sz. Árpáddal, aki szinte napi rendszerességgel több tízezer forintot juttatott el a zenetanár végzettségű férfihoz. Nyikos a pénzre dupla hasznot ígért.

Nyikos Csaba azt adta elő, hogy a befektetést zárt, magát felfedni nem kívánó társaság kezeli. Azt mondta, ha a kezelés költségeibe beszáll, részesül a hozamból.

Sz. Árpád folyamatosan fizetett, majd amikor ez 2007 szeptemberében már nehézségekbe ütközött, megkérte Cs. Zoltánt, segítsen neki. Cserébe ő is részesedik a haszonból. Cs. Zoltán csendestársként beszállt az üzletbe. Fizetni kezdtek, annak ellenére, hogy Nyikos semmilyen kifizetést nem teljesített. Bár a befektetők egyre gyakrabban nehezményezték, hogy pénzük nem fial, Nyikos mindig elhitette velük, hogy újabb összegekre van szüksége, különben ez egész addigi befizetésük elveszik. Ily módon 2006 szeptemberétől 2008 júniusáig Sz. Árpád 19 millió, Cs. Zoltán közel 80 millió forintot juttatott Nyikosnak.

A férfi ezután 2 és fél évre eltűnt a befektetők szeme elől, ugyanis csalás miatt rács mögé került, ám erről ők nem tudtak. Szabadulása után, 2011 februárjában Nyikos újra kereste Sz. Árpádot és újabb összegeket kért. A férfi három hónap alatt további 18,5 millió forintot fizetett Nyikosnak, aki több iratot is átadott cserébe, hogy igazolja, mekkora hozammal fizetik vissza a pénzt. Ezeken Gerhard Zicher és Lőrincése László neve szerepelt. Utóbbiként bemutatkozó férfival - bár ilyen személy nem létezik - egyszer találkozott is Sz. Árpád, és ígéretet kapott tőle a pénzügyeik rendezésére.

Nyikos átadott egy olyan papírt is, miszerint Sz. Árpádnak 500 millió forint jár, ennek kifizetését pedig egy keszthelyi bank igazgatója, Gagyiné Pélfi Erika bonyolítja le. Nos, ilyen személy sincsen...

További részletek a zalaihirlap.hu-n, kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!