Rendőrségi

2011.03.30. 21:05

Az RTL Klub szerint megtalálták Fenyő János gyilkosát

Lehet, hogy megtalálták Fenyő János gyilkosát, a médiavállalkozót még 1998-ban lőtték le Budapesten.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

 Az RTL Híradó információi szerint a gyilkosság közelében elhagyott sapkában talált hajszál DNS-e megegyezik Jozef Rohac DNS-ével. Rohac jelenleg Szlovákiában, egy nyitrai börtönben van, várhatóan napokon belül Magyarországra hozzák. A rendőrök egyébként szinte biztosak abban, hogy annak idején bérgyilkosság történt. Most azt remélik, az is kiderülhet, ki volt a felbujtó.

Nem volt esélye Fenyő Jánosnak. 1998 februárjában gyilkosa egy gépfegyverrel szétlőtte a vállalkozó autóját. A támadás akkor történt, amikor a médiavállalkozó megállt a piros lámpánál. A szemtanúk csak egy terepjárót és egy elszaladó férfit láttak.

A tettes mégis hibázott. A gyilkos menekülés közben egy közeli kapualjban hagyta kabátját, sapkáját és fegyverét. A sapkában a nyomozók egy hajszált találtak.

A hajszál az RTL Híradó információi szerint Jozef Rohacé. A szlovák állampolgárságú férfit már az Aranykéz utcai robbantás után is kereste a rendőrség. Sajtótájékoztatón is bemutatták a fotóját. De akkor a Fenyő-gyilkosság kapcsán még nem merült fel a neve.

A többi részlet itt olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!