Rendőrségi

2010.11.23. 17:42

Baleset: autó ütközött vonattal Tapolcán, két súlyos sérült

Személyautó ütközött vonattal Tapolcán az ipartelepre vezető vasúti átjáróban, a kedd délutáni balesetnek két súlyos sérültje van.

MTI

A helyszínelés és a mentés jelenleg is tart - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.

Bankó Magdolna elmondta, hogy a személyautót vezetője súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A 33 éves férfi a járművel a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre, ahol a menetrend szerint Ukk felé közlekedő személyvonattal ütközött.
   
A vonat Tapolcáról indult, a baleset a vasútállomástól 500 méterre történt, így a mozdony még nem nagy sebességgel haladt. A sofőrt a veszprémi kórházba szállították.
   
A szóvivő tájékoztatása szerint a baleset másik sérültjét, egy 49 éves férfit súlyos sérülésekkel szállították az ajkai kórházba. A helyszínelés idején vonatpótló buszok szállítják az utasokat - tájékoztatott Bankó Magdolna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!