Rendőrségi

2011.11.22. 14:43

Besétált a rendőrségre az egyik soroksári lövöldöző

Feladta magát egy budapesti rendőrőrsön az a 36 éves férfi, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki a szombat esti, soroksári benzinkútnál történt lövöldözéssel kapcsolatban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedd délután.

MTI

A közlemény szerint Cs. László annak tudatában, hogy a rendőrség nagy erőkkel keresi, és elfogása várhatóan rövid időn belül elkerülhetetlen, önként jelentkezett az egyik budapesti rendőrségi objektumban. A férfi elszámoltatása jelenleg folyamatban van.
   
A BRFK kedd reggel közölte, hogy megtalálták Oroszlányban azt az autót, amelyet a soroksári benzinkútnál a három férfi használt.
A rendőrség továbbra is azt kéri, hogy aki látja a még szökésben lévő 43 éves Balogh Zsolt és a 29 éves Bázsa Márton oroszlányi lakosokat, akik ellen szintén országos elfogatóparancsot adtak ki lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt, ne próbálja meg feltartóztatni őket, hanem haladéktalanul értesítse a hatóságot.
   
Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője szombat este az MTI-nek elmondta: a benzinkút biztonsági szolgálatának munkatársai gyanúsnak ítéltek egy gépjárművet, ellenőrizni akarták, de vezetője az autóval el akart menekülni. Megpróbálták feltartóztatni a járművet, ekkor a kocsiból több lövést adtak le a biztonsági szolgálat autójára. A sofőrnek sikerült elhajtania, de időközben a biztonságiak riasztották a rendőrséget.


BRFK: megtalálták a lövöldözők autóját

Megtalálták Oroszlányban azt az autót, amelyet a soroksári benzinkútnál szombat este lövöldöző három férfi használt - közölte a rendőrség kedden a honlapján. A gyanúsítottakat még keresik.

A közlemény szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) országos elfogatóparancsot adott ki a 36 éves budapesti Csoma László János, a 43 éves Balogh Zsolt és a 29 éves Bázsa Márton oroszlányi lakos ellen a lövöldözés miatt. A rendőrség továbbra is azt kéri, hogy aki látja a feltételezett elkövetőket, ne próbálja meg feltartóztatni őket, hanem haladéktalanul értesítse a hatóságot.

A rendőrség lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt körözi a három férfit - olvasható a közleményben.

Horváth Katalin Fanni, a BRFK szóvivője szombat este az MTI-nek elmondta: a benzinkút biztonsági szolgálatának munkatársai gyanúsnak ítéltek egy gépjárművet, ellenőrizni akarták, de annak vezetője az autóval el akart menekülni a helyszínről. Megpróbálták feltartóztatni a járművet, ekkor a kocsiból több lövést adtak le a biztonsági szolgálat autójára. A sofőrnek sikerült elhajtania, de időközben a biztonságiak riasztották a rendőrséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!