Rendőrségi

2009.10.13. 11:53

Egy kerékkel is vitték a biciklit

Ölbő, Szombathely - Egy mobiltelefon eltűnése ügyében nyomoztak a sárvári rendőrök, végül tolvajtrióhoz jutottak el: a fiatalok negyven (!) szombathelyi kerékpárt kötöttek el.

Angyal László

A Sárvári Rendőrkapitányságon megtudtuk, hogy hetekkel ezelőtt egy ölbői üzletben eltűnt az egyik dolgozó mobiltelefonja. Az illető a pulton hagyta a készüléket, s mialatt egy idősebb vásárlóval diskurált, valaki elemelte a telefonját. A sárvári rendőrök később megtalálták az egyetlen szóba jöhető elkövetőt, egy helyi fiatal, aki abban az időben járt az üzletben.

A fiatalember a kihallgatásán megszólalt: negyven szombathelyi bicikli ellopását ismerte be. Azt is elmondta, hogy szombathelyi unokatestvérével és annak barátjával hármasban járták a várost, s márciustól augusztusig különböző helyről kötötték el a kerékpárokat. A Március 15 tér, a Hefele szakközépiskola, a vasútállomás környéke, a Szent Márton utca, Olad volt a jellemző vadászterületük. Nem voltak különösebben szívbajosak, hiszen megesett, hogy az első keréknél lezárt biciklit kiszerelték, a vázat és a hátsó kereket elvitték, és gyorsan loptak hozzá egy másik első kereket... A zsákmány egy részét egy pincéjében feldarabolták, és elvitték a hulladéktelepre. De az is megtörtént, hogy egyik haverjüknek nem volt éppen kerékpárja, ezért adtak neki egyet. Az pedig már egy másik történet, hogy az illető nem zárta a drótszamarat, amit nem sokkal később tőle is elloptak.

A sárvári rendőrök most olyan szombathelyi sértettek jelentkezését várják, akiknek a fenti időben tűnt el a kerékpárjuk. A  tolvajok ugyanis negyven eseről számoltak be, de csak egy tucat konkrét helyszínt mutattak meg a nyomozóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!