Rendőrségi

2010.11.09. 17:29

Éles lőszert küldtek a hévízi polgármesternek

Nyomozást indított a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, miután életveszélyes fenyegetést tartalmazó levelet és benne egy éles lőszert kapott Papp Gábor, Hévíz nemrég megválasztott fideszes polgármestere.

MTI

A Fidesz közleményben tájékoztatta kedden az MTI-t arról, hogy fenyegető levél kíséretében kapott egy éles lőszert otthonában az újonnan hivatalba lépett hévízi városvezető. "A levél feladója egyelőre ismeretlen, ám a bélyegen található pecsétből kiderül, hogy a küldeményt a hévízi postán adták fel" - áll a közleményben, amely szerint Papp Gábor otthonába érkezett a levél.
   
"Nézd meg jól az ajándékunkat, a következőt nem a postás hozza. Ez nem fenyegetés, ez ígéret." - írta a küldemény feladója.
   
A hévízi polgármester a közlemény szerint kijelentette: tudatja a levél feladóival, hogy nem lehet megfélemlíteni. Október 3-án "a hévízi lakosok 16 év után változást akartak, a választópolgárok akaratából kerültem a polgármesteri székbe".
   
Hozzátette: amikor az önkormányzati választásokon történő megmérettetést vállalta, tisztában volt azzal, sokaknak nem áll érdekében, hogy Hévízen változás kezdődjön el. Kampánya során, majd polgármestersége első hónapjában sem titkolta, hogy Hévízen új szemléletű városvezetést valósít meg és lezárja az elmúlt évekre jellemző "elfogadhatatlan és törvénytelen ügyeket", s akik eddig "nem a tisztességes úton jártak", azokban "ez félelmet kelt".
   
A közlemény kitér arra, hogy Papp Gábor többedmagával korábban feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. ügyében. "Ahogy akkor, úgy most sem hagyom, hogy félreállítsanak, és a bűnösök kibújjanak a felelősségre vonás alól" - fogalmazott Hévíz polgármestere.
   
Papp Gábor az MTI megkeresésére elmondta: hétfő délután bontotta fel az aznap érkezett levelet, amelyben az idézettnél hosszabb fenyegetés volt olvasható. A küldemény kapcsán feljelentést tett, a rendőrség pedig lefoglalta a levelet és a lőszert is.
   
A hévízi városvezető hozzátette: nem először érte fenyegetés levélben, bár ilyen küldeményt még nem kapott. Amikor jó egy évvel ezelőtt a hévízi kórház kapcsán képviselőtársaival feljelentést tett, azt követően két levelet is kapott, amelyek miatt szintén a rendőrséghez fordult, de ezekben az ügyekben tudomása szerint még nem született eredmény.
   
Papp Gábor meglátása szerint a hévízi választási kampányhoz is köze lehet a mostani fenyegetőzésnek, az október 3-a előtti időszakban ugyanis több esetben "mocskolódó stílusú" volt a csatározás, ami miatt a helyi választási bizottság is vizsgálódott.
   
Salamon Róbert, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére közölte: a feljelentés kapcsán a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya nyomozást rendelt el. "A rendőrség a felderítés érdekében a szükséges intézkedéseket megtette" - fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!