Rendőrségi

2013.11.13. 07:53

Életveszélyesen megfenyegette (videó)

Őrizetben a feltételezett elkövető.

vaol.hu

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya Bűnüldözési Alosztályának munkatársai felderítő tevékenységének köszönhetően, a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége, 2013. november 12-én 6 óra 25 perc körüli időben, Szombathely belvárosának egyik lakásban tartott házkutatás során elfogta és előállította azt a helyi férfit, aki megalapozottan gyanúsítható önbíráskodás bűntett elkövetésével.

A 20 éves gyanúsított 2013. nyarán, egy anyagi problémákkal küzdő személynek nyújtott segítséget ahhoz, hogy készpénzhez jusson. Tekintettel arra, hogy a sértett a kölcsönkapott összeget a kölcsönadónak határidőben nem fizette vissza, a kölcsönügylet lebonyolításában közreműködő személy, egy másik társával együtt, a munkahelyén kereste fel a sértettet, és életveszélyesen megfenyegette, amennyiben nem rendezi a tartozást annak kamataival együtt.

A nyomozás során információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a gyanúsítottnál lőfegyver található, ezért elfogásához a Terrorelhárítási Központ munkatársainak közreműködésére volt szükség.

A nyomozók a gyanúsítottat kihallgatták. Az eljárás során vele szemben alkalmazott drogteszt pozitív értéket mutatott. A gyanúsítottal szemben – őrizetbe vétele mellett – önbíráskodás bűntett és kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, a Szombathelyi Rendőrkapitányság folytatja a büntetőeljárást.

A Terrorelhárítási Központ munkatársai előállítottak továbbá egy, az ingatlanban tartózkodó másik helyi férfit is, mivel a vele szemben alkalmazott drogteszt is pozitív értéket mutatott. A házkutatás során a rendőrök a lakásban kábítószergyanús anyagokat is találtak. A termékeket lefoglalták, melyek eredetének megállapítása szakértői bizonyítás tárgyát képezi. A 20 éves férfivel szemben kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!