Rendőrségi

2011.05.12. 09:36

Erős német fiatalember: előbb rendőrt, majd pedig kukákat fenyített be

Különös esetekről adott tájékoztatást néhány nap csúszással a rendőrség: egy német fiatalember előbb Sében keveredett összetűzésbe a rendőrökkel, majd két két múlva Szombathelyen megrongált egy autót és kukákat rugdosott. Az okokra nem adott magyarázatot a közlemény.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A  rendőrségi tájékoztatás szerint - melyet hálás szívvel közlünk, amiért portálunkat is tájékoztatták némi késéssel - az alábbiak szerint le a két eset:

2011. május 7-én egy helyi lakos tett bejelentést a rendőrség ügyeletére, mert Sében az egyik lakóház előtt egy férfi zaklatja őt. A kiérkező járőrök igazoltatták a német állampolgárságú fiatalembert, aki az intézkedés során az egyik rendőrt tettleg bántalmazta. Az elkövetőt többszöri próbálkozást követően a járőröknek sikerült testi kényszer segítségével földre kényszeríteni, majd megbilincselni. Nevezett személlyel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. Az elkövetőt a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. Az ügyet a Szombathelyi Városi Bíróság gyorsított eljárás keretében folytatta le.

2011. május 9-én éjszaka bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére, hogy egy személy megrongált egy parkoló autót az Éhen Gyula téren, majd a Szelestey László utcában a város irányába haladva szemetes kukákat rugdos. A kiérkező járőrök a Nádasdy Ferenc utcában elfogtak, majd a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállítottak egy német állampolgárt, aki a cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. Az eljárás során megállapítást nyert, hogy arról a személyről van szó, aki korábban a hivatalos személy elleni erőszakot elkövette. Az ügyben folyik az eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!