Rendőrségi

2011.11.25. 19:05

Gyerekgyilkosság: fagyasztóládába rejtette az újszülöttet

Fagyasztóládába rejtette újszülött gyermekét egy fiatal nő egy Kaposvár környéki településen; a kicsi holttestére az anya élettársa talált rá. Az apa nevelheti tovább a meggyilkolt újszülött testvérét.

MTI

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának csütörtöki tájékoztatása szerint a nő eltitkolta terhességét, majd miután az év elején megszülte a gyermekét, az újszülöttet elrejtette egy fagyasztóládába.

A gyermek holttestére a napokban talált rá a nő élettársa, aki azonnal értesítette a rendőrséget - áll a közleményben, amelyben azt írták: "a nyomozás további részletei a bűnügyi érdekekre tekintettel nem nyilvánosak".

Az újszülött halálával kapcsolatosan a rendőrség emberölés gyanúja miatt folytat eljárást.

Az apa nevelheti tovább a meggyilkolt újszülött testvérét

Az édesapja nevelheti tovább azt a 11 éves fiút, akinek újszülött testvérét az anyja fagyasztóládába tette - értesült az MTI Hírcentrum pénteken.
Az m1 Híradójában pénteken Tallián Zsolt, Bodrog körjegyzője azt mondta, nincs folyamatban gyámhatósági eljárás, őt a rendőrség nem tájékoztatta arról, hogy az édesapa felelőssége felmerült volna, ezért "ameddig el tudja látni a gyámsági feladatokat, addig gondoskodhat a gyermekéről".

A hírműsorban megszólalt Herczog Mária, az ENSZ gyermekjogi bizottságának tagja is, aki azt mondta, kizárt, hogy senki nem tudott az anya terhességéről, mivel ezekről általában utólag kiderül, hogy "három-négy embernek" tudomásra van róla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!