Rendőrségi

2012.03.13. 08:33

Háromszázmilliós kokainszállítmányt foglaltak le Ferihegyen

Húszkilónyi, háromszázmillió forint értékű kokaint foglaltak le a pénzügyőrök a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden.

MTI

A közlemény szerint a NAV Repülőtéri Főigazgatóság postai forgalmat ellenőrző munkatársai az elmúlt napokban kábítószer-kereső kutyával is átvizsgálták a Magyarországon feladott csomagokat, és mivel az állat többször is jelzett, a pénzügyőrök a tételes vizsgálat mellett döntöttek.

A vizsgálat során három csomagból is kábítószer került elő. Egy, az Amerikai Egyesült Államokba címzett küldeményben két csomagban összesen csaknem 19 kiló fehér port találtak, amelyről a kábítószerteszt után kiderült, hogy kokain. A másik esetben egy ausztráliai rendeltetésű csomagban találtak több mint egykilónyi kokaint a pénzügyőrök.

A NAV a küldeményeket visszatartotta, a kábítószert lefoglalta, és kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt feljelentést tett a rendőrségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!