Rendőrségi

2012.03.22. 13:30

Helikopterrel szökött meg a börtönből

Helikopteren szökött meg a büntetőtáborból egy gyilkosságért elítélt orosz férfi csütörtökön a Moszkvától 300 kilométerre északra lévő Vologda környékén, de néhány óra leforgása alatt elfogták.

MTI

Az orosz kriminalisztika történetében eleddig példátlan helikopteres szökésben a rab külső segítséggel jutott ki a fegyenctelepről.

Az elítélt, Alekszej Sesztakov két társa kibérelt egy helikoptert, majd a pilótákat arra kényszerítette, hogy a géppel a telep fölé repüljenek. Ott egy kötélhágcsót eresztettek le, amelyen a fegyenc felmászott - mondta Valerij Gribalkin, az orosz belügyminisztérium szóvivője.

Miután a helikopter leszállt egy közeli település határában, a személyzetet szabadon engedték, majd a társaság tagjai szétszéledtek.

A megszökött fegyenc hatalmába kerített egy taxit, a kocsit azonban a rendőrök nem sokkal később feltartóztatták. Sesztakov ellenállást tanúsított, ezért a rendőrök fegyverüket használták, és megsebesítették a menekülőt, aki szökéséig 24 éves szabadságvesztésének a felét töltötte le.

Két bűntársa még szökésben van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!