Rendőrségi

2011.04.12. 09:15

Hosszú fegyházbüntetést kaptak a hegyeshalmi gyilkosok

Húsz, tizennégy és hat és fél év szabadságvesztésre ítélte - nem jogerősen - a 2007 nyarán Hegyeshalom közelében elkövetett emberölés három vádlottját.

MTI

Az áldozat, egy nyugalmazott pénzügyőr megverését szerelemféltésből megrendelő Juhász Zsoltra súlyos testi sértésre való felbujtás és - a férfi pár héttel korábbi bántalmazása miatt - életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt hat és fél év börtönt, a férfit bántalmazó Susányi Péterre és Busch Heinz Dietmarra pedig húsz és tizennégy év fegyházat szabott ki a bíróság. Juhász Zsoltot emellett hét évre eltiltották a közügyektől.

A két visszaesőnél a különös kegyetlenséggel, társtettesként elkövetett emberöléshez Susányi esetében - mivel néhány ezer forintot elvett az áldozattól - kifosztás, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés is társul, mivel a házkutatáskor egy Magnum forgópisztolyt és távcsöves puskát, valamint azokhoz való lőszert találtak nála. A két férfit tíz-tíz évre eltiltotta a bíróság a közügyektől; a három vádlottnak összesen négymillió forint bűnügyi költséget kell megfizetnie, ennek kilenctizedét egyetemlegesen.

A rendőrök két nappal a bűntett elkövetése után fogták el a 2007. júliusi hegyeshalmi gyilkossággal gyanúsítottak közül a felbujtót, a másik két férfi egy héten belül került rendőrkézre. Az akkori közlés szerint a harmincas évei közepén járó Juhász Zsolt helyi vállalkozó szerelemféltésből bízta meg a két huszonéves férfit - a mosonmagyaróvári Susányi Pétert és a leányvári Busch Heinz Dietmart, hogy alaposan hagyják helyben a nyugalmazott pénzügyőrt. (Előbbinek fizetségként vett is egy 300 ezer forint értékű motorkerékpárt.)

A megbízó ugyanis azt gyanította ugyanis, hogy őt elhagyó élettársa nem csupán elpanaszolta az 58 éves áldozatnak, hogy brutálisan bánt vele, de a nő és a korosodó férfi között szexuális kapcsolat is volt. A vállalkozó hetekkel korábban már megverte a nyugdíjas férfit. A vádirat szerint a Hegyeshalomhoz közeli tanyájára késő este hazatérő férfira Susányi Péter egy tömör vasrúddal mért halálos ütést, ennek erejét mutatta, hogy a rúd meghajlott. Társa egy pajszerrel ütlegelte a - már halott - férfit. Ezután egy kombájn tövébe húzták a holttestet, majd egy hullámpalával eltakarták. A vasrudat a gaz közé dobták, a pajszert és a ruhákat pedig Juhász Zsolt segítségével elégették, illetve vízbe dobták. Az elkövetés eszközét később a búvárok megtalálták. Elfogása után Juhász Zsolt és Busch Heinz Dietmar is beismerő vallomást tett, míg Susányi Péter - aki 2003-as szabadulása előtt hat évet ült fegyveres rablásért - tagadott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!