Rendőrségi

2011.09.28. 09:14

Illegális bolt: őrizetben a polgármester és felesége

Uzsora-bűncselekmény gyanúja miatt a rendőrség őrizetbe vette a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Gadna független polgármesterét és feleségét, akik lakásukon illegális boltot üzemeltettek, ahol kétszeres, háromszoros áron adták az élelmiszereket és egyéb fogyasztási cikkeket - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t.

MTI

A nyomozás adatai szerint a település polgármestere és felesége lakásukon engedély nélküli boltot üzemeltettek, az eredeti ár többszöröséért értékesítették az élelmiszereket, valamint kamatra adtak pénzt a gadnai rászorultaknak - ismertette az esetet Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.
   
A vásárolt áruk után felhalmozódó tartozást füzetben vezették, amit szociális segély, családi pótlék, valamint a közcélú fizetések kifizetéskor beszedtek az érintettektől.
   
A részletekről szólva elmondta: az eredetileg 300 forintba került kenyeret 600 forintért, a 200 forintba kerülő 20 dekás parizert 900 forintért adták el, s miután a településen nincs bolt, máshol nem is lehetett élelmiszert venni. Hivatalosan sem a polgármester, sem a felesége élelmiszer kiskereskedelemhez szükséges engedéllyel nem rendelkezett. Amikor a sértettek szóvá tették a magas kamatot, és azt, hogy nem tudnak fizetni, veréssel fenyegették meg őket - ismertette a szóvivő.
   
Közlése szerint a rendőrség az érintetteknél házkutatást tartott, több iratot is lefoglalt, a 43 éves férfit és 44 éves feleségét előállították, őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!