Rendőrségi

2010.12.07. 18:22

Illegális határátlépőket fogtak el Burgenlandban

A három albán és egy palesztin állampolgárt egy szerb embercsempész gépkocsijában Magyarországon keresztül szállított Ausztriába - jelentette kedden a burgenlandi rendőrkapitányság.

MTI

A szerb sofőrt hétfő este 9 óra 50 perckor Magyarországon az osztrák határtól nem messze meg akarták állítani a járőröző rendőrök, a férfi azonban  - figyelmen kívül hagyva mindezt - nagy sebességgel áthajtott a határon. A magyar hatóságok az esetről azonnal értesítették osztrák kollégáikat, akik az A4-es autópályán az autós nyomába eredtek. A szerb férfinek azonban sikerült elmenekülnie üldözői elől.

Az embercsempész Parndorfnál letért a pályáról, de nem sokkal később, Bruckneudorfnál az osztrák  rendőrök keze közé került. Utitársai azonban ekkor már nem voltak velei. A rendőrök szolgálati kutyákkal indultak a a keresésükre, és végül egy óra múlva rájuk bukkantak. A három albán és egy palesztin  férfiről kiderült, hogy illegálisan tartózkodnak Ausztriában, ezért a Neusiedler am See-i határrendőrségre vitték őket.

A törvénytelen határátlépőket várhatóan még a keddi nap folyamán Magyarországra toloncolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!