Rendőrségi

2014.11.11. 06:34

Kifosztott egy román férfi egy szombathelyi asszonyt

Egy 69 éves szombathelyi asszonyhoz jutott be ismeretlen személy még 2014. áprilisában.

A férfi egy késkészletet szándékozott eladni a néni részére és annak megvétele esetén edénykészleteket ígért ajándékba. A sértettnek a megállapodás szerint Euroban kellett teljesítenie a vételárat. Az asszony elővette félretett valutáját és a megalapozott gyanú szerint, amikor a gyanúsított előtt abból elkezdte leszámolni az árucikkért kért összeget, a férfi – kihasználva az idős hölgy jóhiszeműségét és a bűncselekmény elhárítására képtelen állapotát – hirtelen kikapta a pénzköteget a kezéből és azzal ismeretlen helyre távozott.

Az adatgyűjtés során a nyomozók látókörébe került egy 24 éves román férfi, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. A nyomozás során a szakértői vizsgálat tisztázta, hogy a gyanúsított által eladásra kínált áru kereskedelmi értéke és a férfi által az áruért kért összeg között lényeges eltérés van. A gyanúsított ugyanis közel tizenötször drágábban kívánta értékesíteni az árucikket az asszonynak. A füzesabonyi tartózkodási hellyel rendelkező férfi kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését beismerte és az okozott kárt a sértett részére megtérítette.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság a csalás vétség és a kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!