Rendőrségi

2015.10.29. 06:00

Kigyulladt három kamion a 86-oson - Holnap estig tart a teljes útzár! (frissítve)

Közúti közlekedési baleset történt 2015. október 29-én 6 órakor a 86-os számú főúton Egyházasrádóc térségében.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Három kamion ütközött össze csütörtök kora reggel a 86-os út egyházasrádóci szakaszán. Úgy tudjuk, hogy az egyik kamion áttért a szembejövő sávba, érintőlegesen ütközött egy szemből érkező másik kamionnal, majd a roncsokba egy harmadik kamion is belerohant. A járművek kigyulladtak, az egyik sofőr biztosan bennégett a vezetőfülkében, az esetleges többi áldozat(ok)at még keresik.

Fotó: Szendi Péter

A kamionokat jelenleg is oltják a tűzoltók. A 86-os utat teljes szélességében lezárták, valószínűleg még órákig állni fog a forgalom, a forgalmat mindkét irányból Sorokpolány községen keresztül terelik.

Fotó: Simon István


Várhatóan holnap estig tart a teljes útzár az Egyházasrádócnál történt baleset helyszínén, mivel megolvadt az útburkolat, ezért újra kell aszfaltozni az utat. Ezekben a pillanatokban a helyszínelés mellett a műszaki mentés is megkezdődött, tudtuk meg Takács Zoltántól, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől. Úgy tudjuk, a balesetben két sofőr könnyebben megsérült, őket kórházba szállították, az egyik gépkocsivezető azonban bent égett a kamion fülkéjében. Több áldozatról nem tudni. Nem hivatalos információk és a helyszínen látottak alapján úgy értesültünk, hogy egy műszaki cikkeket szállító horvát, egy műanyag granulátumot szállító szlovén, és egy édességet szállító szintén szlovén kamion karambolozott. Feltehetően, a halálos áldozat annak a kamionnak a sofőrje volt, amelyik belerohant a korábban érintőlegesen összeütközött másik két tehergépkocsiba.

18:00 Még tart a műszaki mentés

Ma délután 18 órakor Takács Zoltán, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense úgy nyilatkozott, hogy a a bűnügyi és a közlekedésrendészeti helyszínelés befejeződött, azonban 12 órával a baleset után még tart a műszaki mentés. Valószínűleg holnap 16 óráig marad érvényben az útzár. Megtudtuk, a kórházba került két kamionsofőr kihallgatása még hátravan és szükség van az igazságügyi szakértő véleményére is. A baleset pontos okát még vizsgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!