Rendőrségi

2011.10.11. 06:01

Kihűlt hajléktalanok: bűnözők foszthatták ki őket

Egy bűnözőkből álló csoport foszthatta ki, majd vetkőztette meztelenre azt a két hajléktalant, akiket hétvégén találtak meg kihűlve Budapesten, a Hunyadi téren - állítják az MTI Hírcentrumnak nyilatkozó, a környéken lakó emberek.

MTI

A Hunyadi tér közelében lakók szerint a banda már sokszor belekötött az arra járókba, több hajléktalant pedig meg is vertek.
"Négy hajléktalant úgy megvertek itt, hogy az egyik bele is halt, úgy szétverték a fejét. Nem az első eset ezen a téren, itt már elég sok minden megtörtént" - nyilatkozta egy férfi hétfőn az MTI Hírcentrumnak.

"Azt élvezik, hogy bele tudnak kötni hajléktalanokba. De nemcsak hajléktalanokba kötnek bele, hanem belekötnek rendes, civil emberekbe is" - mondta egy nő.
Korábban a mentők is megerősítették, hogy vasárnap hajnalban "hiányos ruházatban" találták meg a két hajléktalant, és már nem tudták megmenteni az életüket. Győrfi Pál szóvivő azt mondta, hogy "a körülmények nem voltak egyértelműek", de az ügy kivizsgálása nem a mentők feladata.
A Magyar Televízió Híradójának riportere bejelentést tett az új értesülésekről a rendőrségen. A BRFK tájékoztatása szerint a rendkívüli halálesetek osztálya foglalkozik az üggyel.

Vasárnapra virradó éjszaka két hajléktalan férfi halt meg a VI. kerületi Hunyadi téren, halálukat az első vizsgálat szerint az 5-7 Celsius-fokos hidegben a kihűlés okozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!