Rendőrségi

2014.08.22. 11:09

Kilencedik alkalommal a karneválon

Az idei évben immár kilencedik alkalommal vesz részt a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság a Savaria Történelmi Karneválon, ahol különböző játékos programokkal várják a gyermekeket.

Kezdetét vette a Savaria Történelmi Karnevál, nagy az érdeklődés a tűzoltóautók körül. Gyermekek hada „ostromolja" a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományát, akik péntektől vasárnapig játékos programokkal várják a rendezvényre kilátogató gyermekeket.

Fotó: Balogh Nikoletta tű. zls., Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A kíváncsi lurkók beülhetnek egy igazi tűzoltóautóba, megtekinthetik annak felszereléseit, és felpróbálhatják a tűzoltósisakot. Mi több, a bátrabbak még azt is kipróbálhatják, milyen érzés tüzet oltani, hiszen egy égő faház is várja a tettrekész tűzoltó-palántákat.

Szombaton a Vas Megyei Tűzmegelőzési Bizottság is képviselteti magát a karneválon, ahol a kicsiknek szórakoztató foglalkoztató feladatokkal, szüleiknek pedig különböző tájékoztatókkal hívják fel a figyelmét a szabadtéri tüzek megelőzésének jelentőségére, valamint a tűzmegelőzés kiemelt szerepére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!