Rendőrségi

2009.06.30. 07:21

Kisiklott egy tehervonat, két vagonja felrobbant Olaszországban - 13 halálos áldozat

Róma - Legalább tizenhárom ember életét vesztette, ötven pedig égési sérüléseket szenvedett hétfőn éjjel az észak-olaszországi Viareggio városban, ahol kisiklott egy tehervonat, majd két, cseppfolyós földgázzal feltöltött tartálykocsija kigyulladt és felrobbant - közölték a mentésben részt vevő olasz tűzoltóság illetékesei.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A 15 tartálykocsiból álló szerelvény La Spezia kikötőjéből Pisába tartott. Éjfél előtt tíz perccel történt a szerencsétlenség Viareggio pályaudvarának közelében. 

A robbanás hatalmas tüzet és rombolást idézett elő. Két épület összeomlott, a környéken kitörtek ablakok, a lángok átterjedtek a pályaudvarral szomszédos utca házaira. További robbanásoktól tartva kitelepítették egy időre a környező házak lakóit.

Az áldozatok közül többen az összeomlott házak alatt lelték halálukat. A mentőalakulatok tagjai szerint lehetséges, hogy még vannak emberek a romok alatt. A sérültek közül 35 ember állapota súlyos, illetve nagyon súlyos. A két mozdonyvezető könnyebben sérült meg, őket már ki is hallgatták a kórházban. 



Egyelőre ismeretlen a katasztrófa oka, de - mint Raffaele Gargiulo rendőrségi szóvivő közölte - a szakemberek azt feltételezik, hogy a sínek megrongálódása vagy a vonat fékrendszerének hibája okozhatta a balesetet. A városi tűzoltóparancsnok elmondta, hogy megfékezték a tüzet, de még mindig fennáll a veszélye annak, hogy a többi tartálykocsi is felrobban.

Forrás: MTI/AFP/AP/EFE/dpa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!