Rendőrségi

2010.07.22. 13:32

Lúzer biztosítási csalás: magára gyújtotta házát, majdnem bennégett

Biztosítási csalás szándékával felgyújtotta háza tetejét egy férfi Gyermelyen, az esetet azonban olyan jól megrendezte, hogy majdnem maga is bennégett az épületben - közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel.

MTI

A rendőrség szerdán emberölés kísérlete miatt kezdett nyomozni, mert az ablakok és a bejárati ajtó el volt torlaszolva, s a lakó a bejárat ablakát kitörve menekült ki az épületből. A nyomozóknak azonban feltűnt, hogy a ház valamennyi ablaka és ajtaja előtt volt akadály, kivéve az utcafronton - tájékoztatott Léber Gabriella, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A férfi rövid időn belül beismerte, hogy ő gyújtotta fel a házát. Bevallotta, fél órán át dolgozott azon, hogy a tetőteret lángra lobbantsa, majd pánikba esett, emiatt elfelejtette, hogy egy menekülési útvonalat szabadon hagyott - idézte a férfi vallomását a sajtóreferens.

Az elkövető azt mondta, adósságai vannak, ezért találta ki, hogy felgyújtja házát, és a biztosítótól kapott összegből fedezi majd az épület felújításának költségeit, sőt hiteleit is vissza tudja fizetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!