Rendőrségi

2009.10.01. 16:24

Meghalt egy munkás egy fővárosi építkezésen - Nem viselt védőeszközt

Budapest - Lezuhant és meghalt egy román állampolgárságú munkás csütörtökön egy építkezésen Budapesten, a II. kerületi Szemlőhegyi úton - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese az MTI-vel. A munkavédelmi főfelügyelőség azt közölte, hogy a munkás nem viselte a védőfelszerelését.

MTI

Sagyibó Melinda tájékoztatása szerint a 28 éves ács 15 méter magasan, egy ház építésén dolgozott, amikor lezuhant. A rendőrség a munkavédelmi főfelügyelőséggel közösen folytatja le az eljárást, amely az ügy részleteit tisztázza - tette hozzá.

Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség csütörtökön délután azt közölte az MTI-vel, hogy munkaterületen a munkaadó biztosított védőeszközt. Azt egyelőre vizsgálják, hogy a román állampolgárságú munkavállaló miért nem használta azt. Továbbá vizsgálják még a munkavállaló foglalkoztatásának jogszerűségét is. Magyarországon 2009 első félévében 53 halálos kimenetelű munkabaleset történt, ebből 14 az építőiparban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!