Rendőrségi

2011.04.22. 13:46

Megölte családját a francia férfi - rendőrök keresik

Megtalálta a rendőrség egy Franciaországban április elején rejtélyes módon eltűnt család öt tagjának holttestét házuk udvarán elásva. A rendőrök nagy erőkkel keresik az eltűnt családfőt: az 50 éves férfi gépkocsiját pénteken az ország déli részén megtalálták.

MTI

Az északnyugati Nantes-ban élő család április 4. óta nem adott magáról életjelet, és minden arra utalt, hogy külföldre költöztek. A 49 éves anyát és a négy - 21, 18, 16 és 13 éves - gyermekét - feltételezhetően lelőtték. A holttesteket a család két kutyájának maradványaival együtt csütörtökön találta meg a rendőrség házuk terasza alatt elásva a kertben. A boncolásra és a hivatalos azonosítás még hátra van. Miután a rendőrök más holttestet nem találtak, nagy erőkkel keresik az eltűnt családfőt.

Az 50 éves Xavier Dupont de Ligonnes Citroen típusú gépkocsiját pénteken találta meg a rendőrség annak a dél-franciaországi kisváros, Roquebrune-sur-Argens egyik szállodájának a parkolójában, ahol Nantes-ba költözése előtt a család élt. A férfi itt töltötte - egyedül - az április 15-re virradó éjszakát. A hotel személyzetének kihallgatása jelenleg is folyik. A család egyik nantes-i szomszédja korábban azt állította a rendőröknek, hogy az apát két hete látta utoljára, amikor "nagy táskákat pakolt a gépkocsijába". Az anya utoljára április 4-én tűnt fel, majd "néhány nappal később" a "két labrador egész éjjel halálra ugatta magát, aztán pedig semmi" - mondta a szomszéd.

A rendőrök feltételezése szerint előre kitervelt emberölés történt, ugyanis a ház bérleti szerződését felmondták, a barátokat és a gyerekek iskoláját levélben arról értesítették, hogy külföldre költözik a család. Valamennyi szekrényt kiürítették, a házat teljesen lezárták és kiírták, hogy "a postai küldeményeket kéretik visszaküldeni a feladónak". A házban viszont semmilyen erőszakra utaló nyomot nem találtak a rendőrök. A Versailles-i arisztokrata családból származó férfit mélyen hívő és gyakorló katolikusnak, valamint jó családapának ismeri a környezete. Pontos munkájáról azonban nem sokat lehetett tudni. A tanúk azt állítják: a férfi éttermeket és hoteleket térképezett fel turistakönyvek számára, ezért hét közben sokat volt távol.

A Le Parisien című fővárosi napilapnak a férfi egyik gyerekkori barátja azt mondta: az apát vakon követette a családja. A lap úgy tudja: Xavier Dupont de Ligonnes a katekizmust tanító felesége főnökét arról értesítette, hogy a nő megbetegedett, ezért nem tud munkába menni. A két kisebb gyerek iskolájának azt írta, hogy a család az ő munkája miatt Ausztráliába költözik. Egyeseknek pedig azt mesélte, hogy ő valójában az Egyesült Államoknak dolgozó titkos ügynök, s azért utazik el családjával, mert egy kábítószerügyben kell tanúskodnia az Egyesült Államokban.

A nyomozók már azt is megállapították a lap szerint, hogy néhány nappal a család eltűnése előtt a férfi lapátot és hálózsákokat vásárolt, s ezekbe csavarva találták meg a holtesteket 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!