Rendőrségi

2010.12.07. 23:27

Nagy ember vs zsaruk: vádemelés a volt polgármester ellen

Öt rendbeli becsületsértés miatt vádat emelt Molnár Gyula volt MSZP-s országgyűlési képviselő, korábbi XI. kerületi polgármester ellen az ügyészség - közölte az MTV híradója kedd este.

MTI

A vádirat szerint Molnár Gyula tavaly szeptemberben a budai Várban durván sértegette és kirúgással fenyegette az autóját megállító rendőröket. A híradó szerint az eset a tavalyi borfesztivál idejében történt, amikor a rendőrök közlekedésbiztonsági akciót szerveztek a várból levezető úton, hogy kiszűrjék az ittas vezetőket. Ekkor meg akarták állítani Molnár Gyula akkori XI. kerületi szocialista polgármester autóját is.
   
Sofőrje, - a híradó információi szerint - egy nyugdíjas rendőr azonban először csak lassított és kikiabált a kocsiból. "A rendőrök vallomása szerint azt mondta, menjenek az útból, mert nagy ember az utasa" - idézte a híradó. 
   
Majd mikor végül megállt, a rendőrök igazoltatták a vezetőt. A vádirat szerint: Molnár Gyula ekkor kiszállt, felmutatta országgyűlési képviselői igazolványát és felelősségre akarta vonni az intézkedő rendőröket. A volt szocialista politikus kifogásolta a rendőri intézkedés elhúzódását, majd a helyszínen tartózkodó rendőröket, négy férfit és egy nőt, letegezett, és velük szemben sértő kifejezéseket használt: senkiknek nevezte őket és azzal fenyegetőzött, hogy ki lesznek rúgva - hangzott el a híradóban.
   
Az öt rendőr becsületsértés miatt feljelentette Molnár Gyulát. Ezt a Magyar Televíziónak megerősítette Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője is. Kifejtette: "a Budapesti I. és XII. kerületi ügyészség emelt vádat a terhelt ellen öt rendbeli becsületsértés vétsége miatt a Budai Központi Kerületi Bíróságon". Az ügyben az MTV Híradó kereste Molnár Gyulát, ő azonban nem akart nyilatkozni - tették hozzá.
   
Emlékeztettek továbbá arra is, hogy Molnár Gyula ellen egy másik ügyben hivatali visszaélés gyanúja miatt is folyik büntetőeljárás egy Kopaszi gát melletti telek eladása miatt. Ez utóbbi ügyben várhatóan január végén fejeződik be a nyomozás - számolt be a híradó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!