Rendőrségi

2010.10.22. 22:01

Negyedmilliós büntetés illegális szemétlerakás miatt

Mintegy három köbméternyi háztartási hulladéktól akart megszabadulni egy fehérvárcsurgói férfi úgy, hogy a szemetet a 81-es főút melletti mezőgazdasági területre borította.

MTI

A kupacból előkerült tárgyak alapján azonban azonosították, s a bíróság - nem jogerősen - 250 ezer forint pénzbüntetésre ítélte - közölte a rendőrség pénteken az MTI-vel. A szemétkupacra az erdőrész tulajdonosa hívta fel a rendőrség figyelmét - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
 
A helyszíni szemle során a hulladékból több olyan tárgy - felcímzett dobozok, valamint egy forgalomból kivont autó rendszámtáblája - került elő, amelyek alapján a rendőrség azonosítani tudta a feltételezett elkövetőt, aki nem is tagadta, hogy ő pakolta le az érintett területen a szemetet - tette hozzá Németh-Kész Mónika rendőr százados.
   
Az ügy a szakértő bevonásával lefolytatott rendőrségi eljárást követően, egy hónapon belül, gyorsított eljárással a bíróság elé került, s a férfit hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt első fokon pénzbüntetésre ítélték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!