Rendőrségi

2010.11.11. 21:36

Nem fizetett, menekült, ütközött, beszorult

Fizetés nélkül távozott egy benzinkútról, s a rendőrök elől menekülve balesetet okozott csütörtök délután a 6-os főúton egy 32 éves érdi férfi, akinek már folyik a gyanúsítotti kihallgatása - közölte a rendőrség az MTI-vel.

MTI

A férfi Adonyban tankolt, de a 25 ezer forintos számla kiegyenlítése nélkül elhajtott a töltőállomásról. Miután a benzinkút kamerája rögzítette a történteket, kocsijának rendszáma alapján körözni kezdték, s Rácalmás belterületén fel is figyeltek a rendőrök a keresett autóra - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
   
Bár fény- és hangjelzést adtak, hogy megállítsák, a férfi a gázra lépett, s több gépkocsit megelőzve, a szembejövő járműveket kitérésre, s megállásra kényszerítve, a 6-os főút felé hajtott - tette hozzá Németh-Kész Mónika rendőr százados.
    
Hirtelen a lehajtóra kanyarodott - ahol több autó csak vészfékezéssel tudta elkerülni az ütközést -, majd onnan kis ívben balra kanyarodva összeütközött egy szabályosan közlekedő kisteherautóval. Bár beszorult a kocsijába, s a rendőröknek kellett kiszabadítaniuk, a férfi nem sérült meg.
   
Az autó ellenőrzése során kiderült, hogy egy másik kocsira kiadott rendszámtáblával közlekedik. A csomagtartóból előkerült a jármű eredeti rendszámtáblája, s egy harmadik felségjelzés, az utastérben pedig egy kilenc centiméter pengehosszúságú kést találtak a rendőrök.
   
A férfit előállították a dunaújvárosi rendőrkapitányságra. Az általa okozott balesetben senki nem sérült meg, a helyszíni szemle és a műszaki mentés miatt több mint másfél óra hosszáig az M6-os autópályára kellett terelni a forgalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!