Rendőrségi

2012.03.02. 11:01

Rekordfogás - 387 milliónyi hamis árut foglalt le a NAV

Mintegy 387 millió forintnyi, rekord értékű hamis árut foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a nyugati országrészben tartott ellenőrzésekkor - közölte a hatóság pénteken.

MTI

A napokban történt lefoglalásokról közleményben azt írták: egy, a Brit Virgin-szigetekről származó rakományt szállító kamionban a legális termékek közé rejtve a pénzügyőrök összesen 9540 pár, hamisított papucsot találtak 9 és fél millió forint értékben.

A tájékoztatás szerint egy másik, Törökországból Szlovákiába tartó tehergépkocsi szállítmányának átvizsgálásakor pedig összesen 8590 darab, különféle autós emblémával ellátott kulcstartót találtak, szintén 9 és fél millió forint értékben.

Két további rakományban a Virgin-szigetekről és Hongkongból érkező legális cipőszállítmány közé helyezve 4308 pár hamisított sportcipőt foglaltak le a pénzügyőrök, összesen 21 és fél millió forint értékben.

Közölték, egy Hegyeshalom térségében megtartott ellenőrzés keretében a pénzügyőrök két magyar rendszámú tehergépjárműben Kínából származó edény- és késkészleteket találtak. A rakományok átvizsgálásakor összesen 10756 hamis készlet került elő, 346  millió forint értékben.

A tájékoztatás szerint a NAV munkatársai az összesen 387 millió forint értékű hamis árut lefoglalták, és áru hamis megjelölése bűncselekmény gyanúja miatt az ügyet átadták az illetékes pénzügyi nyomozóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!