Rendőrségi

2010.12.07. 17:57

Rendőrök fegyelmeznek egy iskolában

Rendőri ellenőrzés, az egyenruhások "visszatérő jelenléte" vált szükségessé a székesfehérvári Árpád Szakképző Iskola és Kollégium Szent István Szakképző Iskolájában - közölte a rendőrség kedden az MTI-vel.

MTI

A rendőri jelenlétet a fenntartó önkormányzat és az intézmény vezetésének kérésére átmenetileg, s addig biztosítja a városi rendőrkapitányság, amíg a helyzet azt szükségessé teszi - mondta Németh-Kész Mónika rendőr százados, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
   
Az iskola vezetése azért kért segítséget az intézmény fenntartójától, mert "az iskolában vannak olyan jelenségek, amelyek pedagógiai eszközökkel nem megoldhatók", s amelyeket a novemberben munkába állt roma mentorok sem tudtak kezelni - mondta el az MTI-nek a szakképző iskola igazgatója.
   
Az intézménybe - ahol úgynevezett felzárkóztató osztályok is vannak - 900 fiatal jár, közülük 20-25 okoz problémát - tette hozzá Ábrahám Norbert.
   
Tájékoztatása szerint az átmeneti rendőri jelenlétet követően az önkormányzattal együttműködve, jövőre iskolai biztonsági szolgálat felállítását tervezik.
   
A múlt héten a Szent István Szakképző Iskola hat növendéke ellen garázdaság miatt büntetőeljárás, egy ellen a rendőri intézkedés akadályozása miatti szabálysértési eljárás indult, a fiatalok ugyanis az intézményben összeverekedtek - mondta el a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!