Rendőrségi

2010.11.24. 13:10

Rendőrségi hírek: balesetek megyeszerte

Kedden több baleset történt Vas megye útjain, a repertoár a vadgázolástól sajnos a súlyos sérüléssel járóig terjed. Gércén hatan sérültek meg, este Sárvár mellett egy autó is felborult. Betörések is szép számmal történtek, rendőrségi hírek.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Tegnap a reggeli órákban egy sárvári lakos egy Man típusú tehergépkocsival közlekedett Sárvár felől Sümeg irányába, mikor Gérce térségében lévő egyik kereszteződésben megfordulni szándékozott, melynek során közben hátramenetet végzett és a 84-es számú főúton Sümeg felől közlekedő tüskevári lakos által vezetett Renault tehergépkocsival ütközött. A baleset során 6 személy sérült meg. A Renault-ban utazók közül a sofőr és egyik utas 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, míg 4 fő 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléssel úszta meg az ütközést. Az ügyben a Sárvári Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított. Képes beszámolónkat ide kattintva találja meg.

Egy horvátzsidányi lakos a VW típusú gépkocsijával közlekedett Szombathely felől Söpte irányába, mikor autója elé egy őzbak ugrott. A vezető az ütközést elkerülni már nem tudta, így a kocsi bal elejével elütötte az állatot. A baleset során személyi sérülés nem történt, a vad pedig a helyszínen kimúlt.

Kedd délután egy osztrák állampolgár egy rá bízott személygépkocsival a 8-as számú főúton Körmend felől Szentgotthárd irányába haladt, amikor a menetiránya szerinti bal oldali útárokból egy őz ugrott elé. A baleset során személyi sérülés nem történt, a vad pedig a helyszínről elment. A gépkocsiban keletkezett anyagi kár kb. 200.000 Ft-ra tehető.

Tegnap délután egy csornai lakos egy Ford típusú személygépkocsival közlekedett Sárvár-Hegyközség felől Ostffyasszonyfa irányába. A 84-es számú főút kereszteződéshez érve összeütközött a védett úton haladó Citroen típusú tehergépkocsival. Az ütközés következtében a Ford felborult és egy zalabéri lakos által vezetett VW Transporter típusú teherautónak csapódott. Az ügyben a Sárvári Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított. Bővebben, képes beszámolónkban ide kattintva olvashat a balesetről.

 

OLDALTÖRÉS: Betörések, lopások megyeszerte

 

 

 

Betörések, lopások megyeszerte

Keddre virradóra, az éjszaka folyamán feltehetően lopott vagy hamis kulcs segítségével hatoltak be egy szombathelyi vendéglátó egységbe, ahonnét élelmiszereket és szeszesitalt tulajdonítottak el. A lopási kár a 20.000 Ft-ot meghaladja, rongálási kár pedig nem keletkezett. A Szombathelyi Rendőrkapitányság az ügyben büntetőeljárást indított.

Egy szombathelyei Kft. telephelyén járt hívatlan vendég, aki a telephely kapubejáratát lezáró lánc levágásval jutott be a területre, ahonnan egy rendszám nélküli platót tulajdonított el. A lopással okozott kár kb. 25.000 Ft-ra tehető. A rendőrség az ügyben büntetőeljárást indított.

Szentgotthárd-Zsidán egy bekerített területen lévő nyitott kocsibeállóban parkoló autó jobb első ablaküvegét betörte és onnan egy GPS készüléket tulajdonítottak el. A Lopási kár kb. 20.000 Ft, míg a rongálással az ismeretlen személy kb. 100.000 Ft kárt okozott. Az ügyben büntetőeljárás indult.

Egy sárfimizdói lakos telefonon tett bejelentést, miszerint ismeretlen elkövető az éjszaka folyamán a pinceablakot vetörve behatolt a beköltözés előtt álló családi házába, ahonnét műszaki cikkeket tulajdonított el, mintegy 300.000 Ft értékben. A rongálási kár kb. 15.000 Ft-ra tehető. Az ügyben a Vasvári rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

Az egyik helyi áruházból a rendőrök elfogtak, majd a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállítottak egy szombathelyi illetőt, mert fizetés nélkül próbált meg szeszesitalt eltulajdonítani mintegy 1.200 Ft értékben. Az ügyben a hatóság eljárást indított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!