Rendőrségi

2011.05.11. 13:14

Szúnyogriasztóval mostak fogat óvodások Nagykanizsán

MTI

 

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt rendőrségi eljárás indult azt követően, hogy kedden négy kisgyermek fogkrém helyett szúnyogűző krémmel mosott fogat a Kossuth téri óvodában; a kórház közlése szerint a gyerekek nem szenvedtek mérgezést.

Salamon Róbert, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy a nagykanizsai rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást. A rendőrség adatai szerint a négy óvodás szervezetébe szájon keresztül rovarirtó krém került.
   
Bátorfi József, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója az MTI érdeklődésére szerdán arról számolt be, hogy a gyerekek csak megfigyelésre kerültek a kórházba, és rövid idő alatt tisztázódott, hogy nem történt mérgezés. A véletlenül fogmosáshoz használt szúnyogűző szer bőrre használatos, egészségügyi szempontból ártalmatlan anyag, nem mérgező.
   
Hozzátette, hogy a gyerekek vidáman, minden tünet nélkül érkeztek kedd délután a kórházba, és nem sokkal később egészségesen távozhattak is.
   
Nagy Jenőné, a Kossuth téri óvoda vezetője kedden az MTI-nek elmondta: a fogkrémes tubusok közé véletlenül került a szúnyogűző szer, amelyből négy kisgyerek fogkeféjére tettek. Miután rögtön láthatóvá vált, hogy folyékonyabb a szer állaga, a gyerekek száját azonnal átmosták; egyikük sem nyelt le belőle, a biztonság kedvéért azonban megfigyelésre kórházba vitték őket.
   
A keveredés okáról azt mondta, hogy a szúnyogűző krém tubusa könnyen összekeverhető a fogkrémével. Hasonló gyerekfejes minta is szerepel rajta, ezért kerülhetett véletlenül a fogkrémek közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!