Rendőrségi

2014.02.21. 12:58

Vádat emelnek a kőszegi rongálók ellen

A nyomozó hatóság vádemelési javaslattal lezárta a csoportos garázdaság, valamint a kisebb kárt okozó rongálás ügyében elrendelt nyomozást.

A Kőszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lezárta azt a nyomozást, amelyet csoportosan elkövetett garázdaság bűntett, valamint kisebb kárt okozó rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított három kőszegi lakossal szemben, 2013. decemberében.

A megalapozott gyanú szerint a 18 éves N. Roland és két fiatalkorú társa 2013. december 1-jére virradó éjjel Kőszeg belvárosában virágcserepeket, padokat borított fel és tört össze, valamint a Fő téren lévő szökőkút kupoláját is megrongálta. A randalírozó fiataloknak mindez nem volt elég, még az egyik helyi sportegyesület épületén található feliratokat is leszabták.

A rendőrök az elkövetőket gyanúsítottként kihallgatták és az ügyben csoportos garázdaság bűntett, valamint kisebb kárt okozó rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

A hatóság a nyomozást lezárta és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!