Rendőrségi

2013.12.20. 19:24

Vádemelést javasol a rendőrség

Szombathely – Vádemelési javaslattal zárult a nyomozás egy csehimindszenti férfivel szemben. Lopással gyanúsítják.

Simon Erzsébet

A Szombathelyi Rendőrkapitányságra idén márciusban érkezett az első bejelentés, amely szerint ismeretlen tettes szombathelyi telephelyen álló nyerges vontatókból gázolajat lopott el. A szemle során kiderült, hogy az elkövető a tehergépkocsik tanksapkáját lefeszítette, majd több száz liternyi gázolajat vitt el. Ezt az eseményt több hasonló követte a megyében.

Áprilisban a tettes egy vasvári telephelyet látogatott meg, majd Szombathelyen, a Pinkafői utcában álló két munkagép tartályát is megdézsmálta. Májusban Rábahídvégen mezőgazdasági munkagépből, Sorokpolányban pedig a kavicsbánya területén leállított kotró és dózer munkagépekből szívott le üzemanyagot. A táplánszentkereszti mezőgazdasági telephelyről már nemcsak üzemanyag tűnt el, hanem egy motoros szivattyú is. Júniusban Rumban a buszfordulóban leállított Volán-buszt, valamint a Püspökmolnári melletti horgásztónál álló munkagépet és a bányánál parkoló tehergépkocsit sem kímélte.

Szombathelyen, Vasszécsenyben munkagépeket, buszokat csapolt meg. Szombathely külterületén éjjel „akciózott”, de a kavicsbánya biztonsági őre megzavarta. A tolvaj elmenekült, hátrahagyva az autóját. Reggel tért vissza, akkor fogták el a rendőrök K. Géza 46 éves csehimindszenti férfit. A Szombathelyi Rendőrkapitányság lopással gyanúsítja, az ügy iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Szombathelyi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!