Rendőrségi

2013.11.20. 16:52

Vádemelést javasolt a rendőrség

A rendőrség vádemelési javaslattal lezárta a kocogó nővel erőszakoskodó férfi ügyét.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának Vizsgálati Alosztálya lezárta a szexuális kényszerítés bűntett kísérletének gyanúja miatt, 2013. augusztusában elrendelt nyomozást. Egy helyi nő tett feljelentést 2013. augusztus 13-án a Szombathelyi Rendőrkapitányságon, mert a bejelentést megelőzően az egyik szombathelyi futópályán egy ismeretlen férfi, feltehetően szexuális vágyának kielégítése céljából a karjánál fogva megragadta.

A nőnek sikerült a férfi szorításából kiszabadulnia és a helyszínről elmenekülnie. A rendőrök a bejelentést követő fél órán belül elfogták és a Rendőrkapitányságra előállították azt a 26 éves helyi férfi, aki a cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. A feltételezett elkövetőt a rendőrségen gyanúsítottként kihallgatták, majd 2013. augusztus 14-én bűnügyi őrizetbe vették. A Szombathelyi Járásbíróság a férfi előzetes letartóztatásáról 2013. augusztus 16-án döntött. A hatóság az ügyben folytatott nyomozást lezárta és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal 2013. november 16-án a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!