Rendőrségi

2011.02.13. 08:57

Véres hétvége: késelés és verekedés Vas megyében

Szombaton egész nap, de még vasárnap hajnalban is akadt dolguk a vasi rendőröknek: Körmend-Horvátnádalján késelés miatt értesítették őket, Szombathelyen rablási kísérlet miatt hívták ki a járőröket, Celldömölkön és Vásárosmiskén verekedés miatt jelentek meg, míg Csákánydoroszlón gyújtogatás miatt intézkedtek.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András


Késelés egy borozóban
Vasárnap hajnalban fél 3 körül Körmend-Horvátnádalján - szóváltást követően - egy részeg személy egy borozóban két személyt megkéselt: egy körmendi lakos jobb combját megszúrta, majd megvágta egy másik körmendi személy bal fel-, illetve alkarját.
Az adatgyűjtés során kiderült, hogy a tettes szintén Körmenden lakik. A tettest a járőr a lakásán elfogta és előállította  Körmendi Rendőrkapitányságra.
Az elkövetőt ittasága miatt nem tudták kihallgatni, ellene súlyos testi sértés kísérlete miatt bünetőeljárást kezdeményeztek. 


A pénztáros elzavarta a rablót
Szombat reggel fél 7 körül a megyszékhelyi Sorok utcai boltba egy fiatal férfi tért be, zöld kabátban, fekete sapkában és fekete símaszkban, majd gázspray-vel fenyegetőzve a készpénz átadására szólította fel az eladót. A nő nem engedelmeskedett az ismeretlennek, sőt, megütötte a fenygetőt, aki ennek hatására elmenekült a Fő tér irányába.
A rendőrség büntetőeljárást kezdeményezett ismeretlen személy ellen. 


Borosüveggel támadt két emberre egy részeg bobai
Szombat este 10 órakor értesítették a rendőrséget Celldömölkről, miszerint a Rákóczi utcában, egy söröző előtt több fiatal összeverekedett.
Mint kiderült, egy bobai lakos - erősen ittas állapotban - verekedést kezdeményezett két másik bobaival: borosüveggel támadt rájuk, majd miután kicsavarták az üveget a kezéből, egy másik üveggel megkergette őket.
Az esetnek több szemtanúja is volt, akiket az eset megbotránkoztatott.


Verekedés a bálban 
Szombat este, kevéssel fél 10 előtt egy vásárosmiskei polgárőr telefonon bejelentette, hogy a kultúrházban tartott rendezvényen verekedés történt. 
Mint kiderült, a kultúrház mögötti területen két ismeretlen személy egy szóváltást követően több esetben tettleg bántalmazott egy mesteri lakost, aki 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. Az adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy a cselekményt egy sitkei lakos és társa követte el. Az áldozat úgy nyilatkozott, hogy a sérelmére elkövetett könnyű testi sértés miatt magánindítványt nem terjeszt elő.
Az ügyben garázdaság vétsége miatt büntetőeljárást kezdeményezett a rendőrség.


Fiatalok gyújtották fel a raktárhelyiséget
Szombat este 7 órakor a GYSEV Körmendi Állomásfőnöke bejelentette, hogy a Csákánydoroszló Vasútállomás területén található raktárhelység - feltehetőleg gyújtogatás miatt - kigyulladt. Mint kiderült: a faszerkezetű raktárhelység ablakát gyújtották meg, az okozott kár nem érte el a 20 ezer forintot.
Az URH járőr és a bűnügyi helyszínelő a helyszín közelében igazoltatott két csákánydoroszlói fiatalkorút, akiket a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítottak, így őket a Körmendi Rendőkapitányságra állították elő. A fiatalokat a törvényes képviselők jelenlétében kihallgatták, ellenük rongálás miatt szabálysértési eljárás kezdeményeztek.


Három májkrémet evett meg a boltban a részeg férfi
Szombat reggel fél 7-kor értesítették a rendőrséget, miszerint a szombathelyi Huszár úton található üzletben egy részeg férfi megevett három májkrémet és nem hajlandó távozni. Az ittas személy többszöri felszólítás ellenére sem igazolta magát a járőröknek, ezért előállították őt a Szombathelyi rendőrkapitányságra, majd szabálysértési eljárást kezdeményeztek ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!