Rendőrségi

2012.11.12. 11:41

Videó - Drogfogás az M0-áson

Tizenhatezer adag kábítószer előállításához elegendő amfetamint és kétezer, ültetésre szánt indiai kendermagot találtak egy kamionban az M0-ás autópályán - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI).

Vas Népe

Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya szombaton elfogott egy szerb állampolgárságú személyt, aki megalapozottan gyanúsítható kábítószerrel való visszaélés bűntett elkövetésével. A szerb állampolgárságú kamionsofőr hűtőkamionjával Hollandiából Szerbiába tartott, amikor az M0-ás körgyűrűn található egyik kamionparkolóba félreállt. A rendőrök itt vonták ellenőrzés alá a sofőrt. Átvizsgálták a kamiont, melynek rakteréből közel 16 kg – előzetes kábítószerteszt alapján – amphetamin, illetve 2.000 db indiai kendermag került elő. Ez utóbbit vélhetően ültetvény telepítésére szánták. A lefoglalt amphetamin piaci értéke az előzetes becslések alapján eléri az 50 millió forintot, ami hozzávetőlegesen 16.000 adag kábítószer előállításához lett volna elegendő.

Az elfogott szerb kamionsofőrt a nyomozók a helyszínen bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását. Az ügyben a további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály IV. Bűnüldözési Osztály folytatja le - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!