Rendőrségi

2014.10.17. 08:53

Vigyázat, vadveszély!

Szombathely – Az őszi szürkületben gyakoribbak a vadbalesetek. Erre figyelmeztette az autósokat a vasi vadászkamara és a megyei rendőrfőkapitányság közös akciója.

Munkatársunktól

Azok a járművezetők, akiknél mindent rendben találtak az ellenőrzés során, vadsípot kaptak ajándékba. Néhány szász forintba kerül ez az eszköz, de nagyon hasznos.

– A vadsípot úgy kell elhelyezni az autón, hogy szabadon áramolhasson át rajta a levegő, és legalább 40 kilométer per óra sebességgel kell haladni ahhoz, hogy kiadja azt a hangot, amely elriasztja az őzeket, szarvasokat és vaddisznókat – mondta el Dedics Zoltán ezredes.

Fotók: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság


– A vad a természet része, az állat mozgását nem lehet megakadályozni. Ha meg akarjuk tartani őket az utókornak, vigyáznunk kell rájuk – fogalmazott Gagyi István, a Vas Megyei Vadászkamara elnöke. Hozzátette: több figyelemmel és kisebb sebesség megválasztásával sokszor elkerülhető lenne a baj.



Főleg az erdővel és a kukoricával határolt utakon kell a vad megjelenésére számítaniuk a gépkocsivezetőknek. Az Őrségben, Káld környékén, a 87-es úton Kőszeg-, a 86-oson pedig a Körmend felé vezető szakaszon érdemes rendkívül óvatosan vezetni.

A vadsípok népszerűsítésével várhatóan tovább javulnak a közlekedési statisztikai adatok. Idén eddig a korábbiakhoz képest kevesebb, mindössze 67 vadbaleset volt Vas megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!