Rendőrségi

2010.04.29. 16:11

Vonat elé hajtott az autó

Életveszélyesen megsérült annak az autónak a vezetője és utasa, amely csütörtök kora délután ütközött össze az apátfalvi vasúti átkelőben az odaérkező vonattal.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András


Az elsődleges adatok szerint a jármű sofőrje a rosszul belátható, csupán stoptáblával jelzett vasúti átkelőnél csak akkor kezdett el fékezni, amikor meghallotta közeledő szerelvény légkürtjét - mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
 
Az autó a fékezés ellenére rácsúszott a sínre, ahol összeütközött a szerelvénnyel, amely csaknem száz méteren keresztül tolta maga előtt - közölte a főhadnagy.

A jármű utasát és vezetőjét, egy makói, illetve egy apátfalvi férfit tűzoltók szabadították ki a roncsból, mindketten súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek. Egyiküket menthelikopter szállította a szegedi traumatológiai klinikára, másikuk állapotát a helyszínen igyekeznek stabilizálni a mentőszolgálat munkatársai - tudatta a szóvivő.
 
A szerelvényen senki sem sérült meg - bővebb információ a delmagyar.hu portálon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!