Répcelak

2013.02.25. 12:02

Két falu és egy város ügyeit intézik közösen

Létrejött a közös önkormányzati hivatal három településsel. Répcelakhoz két szomszédos falu, Csánig és Nick csatlakozott.

Simon Erzsébet

A Répce-menti kisváros képviselő-testülete már egy tavaly őszi határozatában kifejezte együttműködési szándékát Csánig és Nick községekkel közös önkormányzati hivatal kialakítására. Csánig és Nick vonatkozásában a települések között a korábbi jogszabályok és a felek megállapodása alapján eddig is Répcelak látta el a körjegyzőségi feladatokat. Az elmúlt héten létrejött a megállapodás a települések között, szignók kerültek a dokumentumokra.

A Répcelaki Közös Önkormányzati Hivatal jogutódja lett a körjegyzőségi feladatokat ellátó répcelaki székhelyű polgármesteri hivatalnak. Csánigon nem működik ügyfélfogadási iroda, hiszen a falu a várostól csekély távolságra fekszik. Ellenben Nicken a település üdülőhelyi jellegére és a lakossági igényekre figyelemmel kirendeltség működik egy köztisztviselő közreműködésével. A közös hivatalt dr. Kiss Julianna  jegyző vezeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!