Répcelak

2013.06.09. 20:00

Díszpolgár fotográfus

A város önkormányzati képviselőtestülete ebben az évben Garas Kálmánnak, a Nyitott Tér Közhasznú Kulturális Egyesület elnökének ítélte oda a díszpolgári címet.

Tersztyánszky Krisztina

Az elismerést dr. Németh Kálmán polgármester pénteken a városfesztivál keretében adta át. Garas Kálmán fotóművész Répcelakon született, gyermekkorát és ifjú éveit is itt töltötte.

Szombathelyre kerülve, elismert és sokoldalú alkotóként sem feledkezett meg szülőföldjéről. Nevéhez fűződik a Nyitott Tér Közhasznú Kulturális Egyesület megalapítása, melynek több mint tíz éve elnöke és egyben programszervezője.

Garas Kálmán fotográfusAz általa létesített Répce Galériában havi rendszerességgel huszadik századi és kortárs művészek: festők, szobrászok, iparművészek alkotásait ismerhette meg a város lakossága. A most megnyílt tárlat, amelyen Polgár Csaba képzőművész alkotásai láthatók, már a százhatodik a kiállítások sorában.

A vizuális kultúra népszerűsítése mellett Garas Kálmán szervezett szabadegyetemet, valamint kamarazenei koncerteket is. Önzetlen munkájának, lokálpatriotizmusának nagy szerepe van abban, hogy Répcelak és a vonzáskörzetébe tartozó települések lakossága városi szintű kulturális lehetőségekhez jutott.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!